Skip to content
Lymfedrainage Den Haag

Manuele Lymfedrainage een nieuwe skill

De techniek die je herstelperiode met 25% versnelt.

Maak kennis met de nieuwe techniek om jou te helpen bij je stress gerelateerde klachten, (sport) blessures & gewrichtsklachten. Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte en subtiele massagetechniek die het lymfestelsel activeert. De effecten zijn overweldigend. In deze blog leg ik je alles uit over hoe deze techniek jouw lymfestelsel activeert en welke positieve gevolgen dit heeft voor je lichaam. Daarnaast neem ik je mee in mijn eigen kennismaking en ervaring met MLD.

Manuele Lymfdrainage (MLD) behandeling in het kort

Manuele Lymfdrainage (MLD) is een zachte en subtiele massagetechniek. Deze methode wordt met de handen, zonder olie uitgevoerd op de huid en het onderhuids bindweefsel.

De massagedruk is laag en het tempo rustig en ritmisch. MLD heeft als doel het lymfestelsel te activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Tevens verbetert de werking van je immuunsysteem.

Het lymfstelsel is vergelijkbaar met de bloedsomloop. Net als het bloedvatenstelsel waarin bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfstelsel waar lymfe doorheen stroomt. In tegenstelling tot de bloedcirculatie is het lymfstelsel juist een afvoerend systeem waarin de behandeling gebruik van wordt gemaakt.

De behandeling vergroot afvoermogelijkheden van lymfe waardoor er positieve gevolgen ontstaan in je lichaam zoals pijndemping, vermindering van stress gevoelens en het in balans brengen van het zenuwstelsel

Hoe MLD mijn herstel na operatie versnelde.

Ik heb zelf kennisgemaakt met deze massage techniek na mijn buikwandoperatie afgelopen juni. Ik had een navelbreuk en een rectusdiastase. Om dit te verhelpen was een lange operatie nodig. De twee rechte buikspieren zijn onderhuids ‘’los’’ gemaakt van bindweefsel en gerepareerd met behulp van een medisch matje (mesh).

Het hele buikgebied deed pijn en was vol met vocht. Een normaal verschijnsel na een operatie. Na wat speurwerk kwam ik uit op de lymfe drainage en dat dit het herstelproces kan versnellen. Ik ben gestart 2 weken na mijn operatie en heb ik 4 behandelingen mogen ontvangen van Desiree Groen. Desiree is een echte deskundige die zich al 30 jaar in de lymfe verdiept. Ze is nu ook mijn docent in de opleiding die ik nu volg.

Na de eerste behandeling merkte ik al verschil, maar met name de derde en de vierde behandelingen waren fijn. Ik zag mijn buik elke week verbeteren en ook de pijn werd minder. Tijdens de behandeling viel ik zelfs bijna in slaap! Ook de nachten erna sliep ik beter. Slapen was toen sowieso een ramp want elke beweging deed pijn. Deze ervaring maakte dat ik dit ook wilde geven in mijn praktijk en ben ik met de opleiding gestart.

Manuele Lymfdrainage iets voor jou?

Er zijn een groot aantal situaties waarbij lymfedrainage geschikt is, maar soms ook niet. Daarom werk ik altijd met een uitgebreide vragenlijst en intakegesprek. Bij vragen of twijfel welke behandeling het beste voor jou is kan je mij altijd bellen of mailen. Een behandeling duurt minimaal 20 minuten en maximaal 90 minuten. De duur wordt bepaald in het intakegesprek en hangt af van de aandoening en is per persoon verschillend. Vaak is voor een goede behandeling een traject nodig van een minimumaantal behandelingen. Uiteraard is dit altijd in samenspraak.

Meer weten over alle voordelen? Lees dan alle voordelen onder “Lymfe drainage behandeling”.

Deel dit event