Skip to content

Wanneer sportmassage?

Steeds vaker gaan we grotere sportieve uitdagingen aan. Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt daarbij zo fit mogelijk van start gaan. Ook bij klachten, zoals een stijve nek of schouders, kan een sportmassage direct verlichting bieden.

Hoe ziet een behandeling eruit

Bij een eerste afspraak vindt er eerst een intake plaats. Hierbij bespreken we de wensen en eventuele klachten. Zo kan een stressvol of zittend beroep bijdragen aan nek- en schouderklachten. Ook de houding van het lichaam tijdens het sporten is belangrijk, een ‘’onhandige’’ houding kan bijdragen aan langdurige en pijnlijke klachten.

Na het gesprek voeren we een aantal korte testjes uit. Er wordt ook naar lichamelijke klachten gekeken die massage niet mogelijk maken zoals bijvoorbeeld de ontdekking van een hernia. Aan de hand hiervan wordt er een behandelplan gemaakt van de te behandelen delen en volgt de massage en verdere aanbevelingen.

Een sportmassage bij Sportmassage Scheveningen is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Er wordt gestart met bindweefselmassage (technieken) deze worden zonder olie toegepast. Hierna volgen fascia technieken en worden spierknopen verholpen. Vervolgens start de massage van de spieren met de bijbehorende mobilisatie van gewrichten en spierknedingen. Dit maakt deze massage ook zeer geschikt voor herstel na een blessure.

Bij aanhoudende klachten of een contra-indicatie kunt u ook het advies krijgen om een sportarts, sportfysiotherapeut of huisarts te bezoeken.

Wanneer helpt een sportmassage?

Een sportmassage kan voor én na het sporten worden ingezet. Een massage voorafgaand aan het sporten zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat opgebouwd vocht in de spieren afgevoerd worden. Doordat er meer bloed in het weefsel wordt gebracht maakt een sportmassage de spieren weer soepel en bespoedigt het herstel, zodat je je zonder spierpijn of vermoeidheid kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Geen sporter?

Hoewel het woord misschien anders doet vermoeden, kunnen sportmassages ook niet-sporters van dienst zijn. Doordat de doorbloeding op gang wordt gebracht en vervolgens door het kneden afvalstoffen worden afgevoerd, kan een sportmasseur ook verlichting bieden bij een stijve nek, een pijnlijke rug of schouders.

De intensiteit van de massage wordt hierbij altijd afgestemd op de persoon en wat hij of zij als prettig ervaart.

De sportmassage kan ook ter ontspanning worden ingezet.

Medical taping en sporttape

Ik ben ook gespecialiseerd in tapen en bandageren. Mocht je kampen met de naweeën van een blessure, dan kan het helpen om bijvoorbeeld een pijnlijke enkel of knie voor de sportieve activiteit in te tapen. Je spieren en banden worden daardoor ondersteund tijdens de inspanning. Medisch tapen kan er ook voor zorgen dat het effect van de massage langer behouden blijft, doordat het afvoeren van afvalstoffen wordt bevorderd.