Skip to content

Klantblog over Dierenarts Robin Gieling

Robin Gieling, doet aan yoga en is dierenarts in Den Haag. Ze woonde tot anderhalf jaar geleden in Namibië. Ze gaat in juli vrijwilligerswerk doen met Afrikaanse wilde honden, een bedreigde diersoort. Door deze dieren blijvend te traceren helpen ze de boeren hun vee te beschermen. Lees hier haar missie en hoe jij kan mee helpen.

In juli ga ik Nadja le Roux van de Kalahari African Wild Dog Conservation Trust in Namibië helpen om Afrikaanse wilde honden van een gps-halsband te voorzien. Dit in de hoop te kunnen zien waar ze heen gaan en de boeren te kunnen waarschuwen als de dieren in de buurt zijn, zodat ze hun kwetsbare kalveren en kleinvee kunnen binnen houden en op deze manier samen te werken met de lokale bevolking om deze dieren te beschermen. Zo hopen we van “human wilfdlife conflict” naar “human wildlife co-existence” te gaan, een situatie waar mens en dier naast elkaar kunnen leven. Ook zullen wij meteen onderzoek doen naar de gezondheid en genetische diversiteit van de dieren, aangezien deze tot nu toe onbekende populatie, die compleet buiten alle nationale parken en natuurgebieden leeft, zomaar eens heel belangrijk zou kunnen zijn voor het overleven van de soort!

Om deze missie te laten slagen hebben wij hulp nodig voor de financiering van de middelen om de dieren te verdoven. Zoals een verdovingsgeweer, verdovingspijlen en narcosemiddelen, maar ook apparaten om de narcose te monitoren en deze veilig te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook nog meer gps-halsbanden nodig en alle middelen om bloed en andere monsters te verzamelen.

Met een donatie wordt actief bijgedragen aan het behoud van deze prachtige en intrigerende maar vaak ook onbekende diersoort die ernstig met uitsterven wordt bedreigd.

https://gofund.me/7812807a

Deel dit event