Skip to content

Klantblog van Pascal en Psych-K

Na jaren gewerkt te hebben als theatermaker, ben ik me de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op trainingsacteren in trainingen en examens.

Met name tijdens die examens heb ik gemerkt hoe mensen beperkt worden door hun eigen belemmerende overtuigingen. Door eerdere negatieve examenervaringen klappen ze vaak dicht en kunnen ze niet laten zien wat ze eerder tijdens de training wel toonden.

Het verschil tussen wel ‘kunnen’ maar toch ‘falen’ werd heel zichtbaar.

Dat zette me aan het denken. Hebben we niet allemaal belemmerende overtuigingen die ons sturen en tegenhouden?

Zo kwam ik bij Psych-K ® terecht. Psych-K ® is een methode om deze negatieve beperkende overtuigingen op te sporen en om te zetten naar positieve, helpende overtuigingen. Inmiddels ben ik zelf Psych-K ®-facilitator en heb ik veel positieve veranderingen gezien bij mezelf en anderen. Niet alleen in daadkrachtiger handelen, maar ook fysieke veranderingen. Zo kwam er iemand bij me die al tijden door haar enkel zakte. Ze liep hierdoor niet meer op hakken en was gestopt met hardlopen.

Na één sessie wisten we de beperkende overtuigingen, opgedaan in haar jeugd, op te sporen en te veranderen en ging ze weer vol vertrouwen hardlopen en zelfs de hoge hakken kwamen weer uit de kast.

Zelf heb ik ook veel bijzondere ervaringen met Psych-K ® gehad. Zo wilde ik tien jaar geleden gaan surfen. Ik heb een paar lessen genomen, maar het viel me allemaal zwaar. Ik vond de zee te koud (ik ging zelfs in de zomer niet het water in), maar ik vond het ook eng (als kind ben ik een keer bijna verdronken). Gek op zand was ik ook al niet, het aan- en uitdoen van een wetsuit zag ik als de absolute hel en een surfboard vond ik onhandelbaar en zwaar.

Ik haakte dus al snel af.

Toch bleef het al die jaren trekken en zodra ik kennis had gemaakt met Psych-K ®, besloot ik al mijn belemmeringen rond zee, strand, wind, wetsuits te veranderen naar positieve overtuigingen.

Tot mijn verbazing is surfen een heel belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Iets waar ik andere dingen voor opzij zet. Zelfs bij een gevoelstemperatuur van -7 zoek ik de zee op.

Inmiddels lig ik 2 keer per week in zee en heb ik in oktober mijn eerste surftrip gemaakt.

Via het surfen kwam ik bij Lianne terecht. Het intensieve surfen zorgde voor spanning in mijn spieren. Maar al na 1 behandeling van Lianne merkte ik verbetering. Met name de combinatie van de soms pittige bindweefselmassage met de lymfedrainage helpt niet alleen om mijn spieren weer in het gareel te krijgen, maar is ook uitermate ontspannend en heerlijk.

Wil je meer weten over Psych-K ® of heb je interesse in een sessie, mail mij dan op  pascal.tas@gmail.com!

Deel dit event