Skip to content

FOAM ROLLING: WAT IS DAT EIGENLIJK?

De foam roller is de ideale tool voor zelfmassage van de rug, nek, het gehele bovenlijf, bovenbenen of kuiten. Een ervaren therapeut kan de roller niet vervangen, maar kan traditionele behandelmethoden, zoals fysiotherapie, bindweefselmassage, osteopathie perfect ondersteunen.

Een partner heb je niet nodig tijdens het gebruik, omdat de rollers geschikt zijn als zelfmassage. Daarbij werkt men uitsluitende met het eigen lichaamsgewicht, om de druk op het te masseren weefsel te variëren naar behoefte. Spierpijn en spanningen kunnen daarmee doeltreffende behandeld worden, om het herstel van de gespannen spieren te versnellen en fasciale (bindvliesweefsel) verklevingen los te maken.

Zelfs topsporters zijn overtuigd van de eenvoudige toepassing en duurzame werking een foam roller.  

ZELFMASSAGE MET DE BLACKROLL® FOAM ROLLER

Wanneer je een eenvoudige en hoog werkzame tool voor zelfbehandeling zoekt, dan is de BLACKROLL® zeker een juiste keuze.

De foam roller wordt een permanente begeleiding waarmee je je prestatievermogen en mobiliteit van jouw spieren optimaal kan verbeteren. Door de fascia (bindweefsel), massage stimuleer je de doorbloeding en daarmee het herstel van spieren en verkleefde fascia die na de behandeling weer soepel aanvoelen. Een fascia massage is met een intensieve sportmassage vergelijkbaar, die niet alleen de oppervlakkige, maar ook de dieper gelegen spiergroepen aanspreekt. De techniek van een rustgevende fascia massage kan je gemakkelijk leren en dagelijks inzetten om vermoeide spieren, in het bijzonder de bilspieren en rug los te maken. 

FUNCTIONELE FASCIA TRAINING MET DE BLACKROLL®

Je kan de roller ook inzetten voor een functionele training, zoals pilates of yoga. Gebruik hiervoor advies van een personal trainer of de gratis app van BLACKROLL®.

De oefeningen kan je ten alle tijden variëren of intensiveren om bepaalde spiergroepen doeltreffende krachtiger te maken en de doorbloeding van de spieren te stimuleren. Je zal je niet alleen fitter voelen en beter presteren, je merkt ook dat de mobiliteit en flexibiliteit van de spieren verbeteren, om tijdens de sport tot een nieuw niveau te komen. Door regelmatige te rollen voorkom je overbelasting en daaruit voortkomende pijn, die in het ergste geval tot slepende blessures kunnen leiden.

In principe is fascia training voor elke spiergroep geschikt, of je nu je rug, de bovenlijf, bovenbenen of kuiten wilt behandelen. Door middel van fascia training kan men zelfs de scheenbenen bereiken. De toepassing van de BLACKROLL® is simpel. Men werkt enkel met het eigen lichaamsgewicht, om de fascia training te variëren en de moeilijkheidsgraad te verhogen. De oefeningen met de BLACKROLL® zijn geschikt voor een bewuste spiertraining, waarbij men complexe bewegingen uitvoert. Door krachttraining en mobilisering van de spieren bereikt men een betere stabiliteit, die niet alleen helpt om beter te worden in sport, maar je ook in het dagelijks leven beter te laten voelen.

Foam rollers in de shop